Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Cor Unum valt in de prijzen!

 

Cor Unum valt in de prijzen
Tijdens het Design District in de Van Nelle fabriek Rotterdam, een vak-beurs voor architecten en projecten in Nederland.

“Euforisch werd de jury, bij het zien van het werk van Laura van Santen genaamd Trial. Ook ontdekten we het práchtige ‘glazed graffiti’ van Yuri van Poppel en besloten uit pure noodzaak beiden te nomineren voor een prijs. 
Bij beide keramische prijswinnaars staat, zoals bij veel van de Cor Unum projecten, het maakproces centraal. Als je met hergebruik van residu, inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een podium kunt bieden voor ontwerpers en kunstenaars die daarmee een nieuwe vorm van expressie ontwikkelen, ben je een echte winnaar!”
 

                                       

Studio Rens met RE-GLOW, waarbij gedateerde Mosa-tegels opnieuw worden bewerkt met kleuren glazuur. Mat en glans door elkaar levert een waar kunstwerk op.

Parklaan Buitengewone Projecten ontwikkelde Reuzenkralen in opdracht voor de gemeente Katwijk. Deze kralen zijn elk uniek en inmiddels ook verkrijgbaar als tuinornament of toevoeging voor het landschap.
De WildCard ging dit jaar uit naar ‘Cor Unum’. Simpelweg omdat het complete concept van ontstaan en opbouw van het bedrijf past bij de wil om circulair en inclusief te produceren in harmonie met de wereld van betrokken ontwerpers, waarbij een totaalconcept ontstaat dat ‘echt klopt’. 
 

In de jury zaten dit jaar: Hans Topeé-de Werkplaatsfabriek, Eva Vroom-writer and editor: Architectuur, design & cultureel erfgoed, Caspar Kienjet-de Horecafabriek en Carole Baijings-Studio Carole Baijings
 
Vandaag in het Financieel Dagblad.
Fotografie: Dana Savic

 

 

Menu
preloader