Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Opening

Pompen en Verlouw Now

Voorheen ‘Pompen & Verlouw’ in ‘s-Hertogenbosch wordt dé place to be voor Dutch Design: Met eigentijdse interieurs, verrassend food design en 65 jaar keramisch design onder één dak, verbindt Pompen & Verlouw NOW cultureel erfgoed met eigentijdse vormgeving. Waar ooit de gelijknamige Ford-garage met showroom en reparatiewerkplaats de rand van de stad opzocht, wordt dit monumentaal erfgoed nu een strategisch gelegen design-hotspot die fungeert als steppingstone tussen modern en historisch Den Bosch.

Vier ondernemingen willen onder de noemer Pompen & Verlouw NOW de rol van de stad als inspirator van de creatieve industrie zichtbaar versterken in een gebouw en een stadsdeel dat heden en verleden in zich heeft. Een gebouw dat kruisbestuiving ademt, design uitstraalt en waar food en vakmanschap gedeeld wordt. MisterDesign, Cor Unum, DRT Gietvloeren en restaurant Garage Pompen en Verlouw hebben de intentie om gezamenlijk dit historische bedrijfspand te ontwikkelen tot een place-to-be voor design, waar makers en kopers elkaar ontmoeten, waar ambachtelijke productie en eigentijdse producten zichtbaar zijn en waar kunstenaars, ontwerpers, studenten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een duurzaam en creatief onderkomen vinden. Ontmoetingen die ook plaats zullen vinden bij het inpandige restaurant met een pure keuken als het gaat om food en fooddesign.

Logo-P&V-02

Cultuur poort

Tijdens reguliere winkeltijden biedt Pompen & Verlouw NOW een aantrekkelijk concept richting de oude binnenstad…en andersom, richting Paleisbrug en verder. Pompen & Verlouw NOW vormt zo een logische verbinding tussen hartje centrum en Wilhelminaplein en fungeert tegelijkertijd als een aantrekkelijke cultuurpoort. De omgeving wordt een stadsdeel dat ingekleurd wordt door beeldende kunst, keramische vormgeving, design en architectuur in combinatie met restaurant Noble, grand café BUURT, Marc Peet Visser Gallery, het Glasatelier en Jan van Hoof Galerie.

Alle gebruikers is er veel aan gelegen dat Pompen & Verlouw NOW een open karakter krijgt. Niet alleen in de letterlijke betekenis van het woord, maar ook als in openstaand voor andere kunstinitiatieven uit de stad. Pompen & Verlouw NOW wil incidenteel fungeren als pop-up podium voor culturele evenementen die passen bij of aanvullend zijn aan de identiteit van de hotspot. Denk daarbij aan lezingen, concertjes en kleine expo’s.

 

Open weekend

Op zaterdag 29 en zondag 30 september gaan de deuren naar en tussen alle gebruikers van Pompen & Verlouw NOW wagenwijd open. Iedereen is die dagen welkom tussen 10.00 en 17.00 uur om te ervaren hoe hier hedendaags design en traditionele ambachtstechnieken samenvloeien en op welke wijze er ruimte geboden wordt aan innovatie, co-creatie en experiment.

Vandaag ging de deur open tussen MisterDesign en Cor Unum Ceramics & Art. Dag lieve buren !!

Posted by Cor Unum Ceramics & Art on Tuesday, 21 August 2018

 

Menu
preloader