Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Rondleiding bij Cor Unum

Van klei naar een design collectie

Altijd al eens willen weten hoe het keramisch proces verloopt en hoe een ontwerp uiteindelijk resulteert in een uniek keramisch object? Onze rondleiders tonen het je graag. Ze nemen je mee naar de werkvloer, te beginnen in de afdeling modellen maken waar je ziet hoe een tekening van een ontwerp wordt omgezet in een driedimensionaal model. Er wordt verteld hoe klei ontstaat en hoe wij de klei geschikt maken voor keramische productie. Klei die vervolgens wordt gegoten tot producten en die worden gedraaid op de kalibreer machine. Daarna zie je hoe met veel liefde en aandacht de producten worden bewerkt en hoe alle oneffenheden worden verwijderd. Vervolgens krijg je een kijkje in en bij de ovens, en tot slot ben je getuige van het glazuren.

Zo nemen onze rondleiders de bezoekers mee langs het gehele keramische proces, maar vertellen ze ook graag over de geschiedenis van Cor Unum. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan onze professionals in de werkplaats. Zij leggen je graag uit wat hun specifieke taak is in het proces.

Aan het einde van de rondleiding is er volop gelegenheid om rond te kijken in onze winkel en de ervaring leert dat – nu je eenmaal weet hoe al dat moois tot stand komt – de verleiding om te shoppen groot is. Gelukkig hebben we veel te kiezen voor elke portemonnee. Reken qua tijd voor een compleet bezoek aan Cor Unum op 75 minuten, de rondleiding duurt 60 minuten en in de winkel ben je ook snel een kwartiertje zoet.

Een rondleiding is te boeken op maandagmiddag, dinsdag, woensdag en donderdag zowel in de ochtend als in de middag en op vrijdagochtend. Op zaterdag en zondag is er helaas geen mogelijkheid voor een rondleiding.

Kosten rondleiding: 10 euro per persoon.
Groepen van 4/5 personen.

Interesse?
Stuur dan een mail naar info@cor-unum.com

 

181016_COR UNUM_0533
Menu
preloader