Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Cast Pots

Podcast serie

Casting Pots with Cor Unum:

Casting Pots with Cor Unum is een podcast-serie waarin Ruud Hendrikx praat met makers van Cor Unum over hun weg naar en passie voor keramiek. De geschiedenis van 70 jaar Cor Unum komt tot leven door de verhalen van haar medewerkers.

Ruud Hendriks is oprichter van Fair Leadership company (https://www.fairleadership.nl) en was reporter voor TV Eén. Ruud is een goede vriend van Lotte en helpt haar al jaren op de achtergrond. Cor Unum heeft een doorstart in 2019 kunnen maken dankzij zijn visie en het schrijven van het bedrijfsplan, waar we nog steeds mee werken.

Afl: Anna Landsheer

Foto credits: Marije Kuiper

In deze aflevering van Casting Pots with Cor Unum praat Ruud Hendrikx met Anna Catharina Luijnenburg (Gouda 26 november1933). Anna vertelt over haar jeugd, de oorlog en hoe zij als meisje na de oorlog ging studeren voor maatschappelijk werkster. Hoe haar leven een wending nam toen ze vormgever Zweitse Landsheer ontmoette. Met hem verhuisde ze in 1958 naar Brabant waar ze als geëmancipeerde vrouw haar weg moest vinden in het stugge katholieke Brabant. Ze werkte en werkt nog als vertegenwoordigster en verkoopster van Cor Unum. De opname vond plaats 2 november 2023.

Klik op de play button voor de podcast met Anna Landsheer

Afl: Toos Beekers van Zeeland

Foto credits: Marije Kuiper

In deze aflevering van Casting Pots with Cor Unum  praten Ruud Hendrikx & Lotte Landsheer met Toos Beekers-van Zeeland (Kerkdriel 24 april 1955), meester glazuurder en allrounder keramiek. Toos vertelt over haar leven: als meisje met een beperking werd zij dankzij haar krachtig autodidactisch vermogen meester glazuurder en was zij in die rol 47 jaar werkzaam bij Cor Unum. De ziekte ALS dwong haar te stoppen. De opname vond plaats op 23 juni 2023.

 

 

Klik op de play button voor de podcast met Toos Beekers van Zeeland

Menu
preloader