Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Eerste prijs voor Barry Llewellyn met Triple Take

Cor Unum ontwerpwedstrijd

Vanwege de betrokkenheid van Cor Unum bij het opleiden van jong keramisch ontwerptalent, worden studenten aan internationale opleidingen voor Kunst- en Vormgeving door dit keramisch atellier jaarlijks uitgedaagd deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd.
Meer dan 150 studenten schreven zich in voor de wedstrijd en daaruit werden 20 ontwerpen genomineerd.

’s-Hertogenbosch, 4 februari 2020 – Hoe vertaal je het begrip Anarchy in een ontwerp voor keramische
productie. Hoe tegendraads moet je dan als ontwerper denken en werken? De opdracht voor de 7de ontwerpwedstrijd bewees dat Anarchie voldoende inspiratie bood voor de ruim 100 inzenders van internationale kunst- en design opleidingen. Uit alle inzendingen werden 20 ontwerpen genomineerd die op dinsdag 4 februari beoordeeld werden door een deskundige vakjury.

Onder leiding van juryvoorzitter Sergio Herman gingen Mary Hessing (uitgever), Claire Vos (ontwerper), Timo de Rijk (directeur Design Museum), Lotte Landsheer (directeur Cor Unum), Alex de Witte (vormgever), Jacco la Gasse ( Zakelijk Leider Sergio Herman) en Maarten Baas, bedenker van het wedstrijdthema, in lang, soms anarchistisch overleg, voor het bepalen van de 1ste, 2de en 3de prijs van deze Ontwerpwedstrijd.

De eerste prijs ging overtuigend naar Barry Llewellyn, student aan de Design Academy, die met zijn Triple Take de status-quo van de traditioneel gedekte tafel wilde doorbreken. “Een stapelbaar servies dat uitdaagt om vragen te stellen. Elegant als product, stabiel al lijkt het in disbalans, goed uitgewerkt maar ook verstild in zijn verschijningsvorm”, aldus de jury. De Mindfulness Cup van Sean-Martin Hamburger maakt van het drinken van een kop koffie een chaotische ervaring die vraagt om mindfulness en energie. Het esthetische ontwerp, mooi van vorm waarover goed is nagedacht, werd als zeer origineel beoordeeld ondersteund door een prachtig verhaal en was goed voor de tweede prijs. Anarchie was zeer nadrukkelijk aanwezig in de inzending van Mik Bakker, Gherro (straattaal voor sigaret). ‘Het slechte weer zichtbaar maken’ was de filosofie achter de piramide-vormige houder voor sigaretten’. Het bleek, ook in de jury, een veelbesproken ontwerp dat de vraag opwierp ‘wat is goed en wat is slecht in een tijd dat er niets meer mag’.

Voor de Hermes publieksprijs kwamen tijdens deze editie 2 ontwerpen in aanmerking. Het ontwerp ‘F*ck you ‘I’ll grow where I want to’ van Suzanne Bongers bestond uit dinerborden waarop eetbare kruiden groeien, terwijl de lamp De Kortsluiter van Noortje Maassen bewees dat je als perfectionistisch ontwerper je ook met succes kan laten uitdagen door imperfectie. Beide ontwerpen kregen evenveel stemmen van het publiek.

De prijswinnende inzendingen van de Cor Unum Ontwerpwedstrijd zijn tot eind februari te bezichtigen in de galerie/winkel van Cor Unum aan de Vughterstraat 270.

1050659
1050490
IMG_6814
Menu
preloader