Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove is een ontwerper en een visionair wiens werk beschouwd wordt als de top van het stimuleren van een diepgaande verandering van onze driedimensionale wereld.

Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur, bezit zijn ontwerp een drie-eenheid tussen technologie, materiaalwetenschap en intelligente organische vorm, en creëert wat veel industriële leiders zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er zit altijd een diep menselijke en vindingrijke benadering in zijn ontwerpen, die een optimisme en innovatieve vitaliteit projecteren in alles wat hij aanraakt, van camera’s tot auto’s, tot treinen, luchtvaart en architectuur.

Lovegrove is geboren in 1958 in Cardiff, Wales. Afgestudeerd aan Manchester Polytechnic met 1st Class BA Hons Industrial design in 1980. Master of Design van Royal College of Art, Londen in 1983.

In de vroege jaren 80 werkte hij als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland aan projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, later verhuisde hij naar Parijs als consultant voor Knoll International; als auteur van het zeer succesvolle Alessandri Office-systeem.

Vervolgens werd hij uitgenodigd om samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark deel te nemen aan het Atelier de Nimes en samen te werken met onder anderen Cacharel, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.

In 1986 keerde hij terug naar Londen, waar hij projecten voltooide voor onder andere Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer , Hackman, Alias, Herman Miller, Artemide, Japan Airlines en Tokyo Ito Architects in Japan.

Lovegrove is winnaar van talrijke internationale onderscheidingen. Zijn werk is uitgebreid gepubliceerd en internationaal tentoongesteld, waaronder het Museum of Modern Art in New York, het Guggenheim Museum NY, Axis Centre Japan, Centre Pompidou, Parijs en het Design Museum in Londen. Zijn werk wordt gehouden in permanente collecties van verschillende designmusea overal ter wereld, waaronder het Museum of Modern Art in New York (MOMA), Design Museum in Londen en het Vitra Design Museum Weil Am Rhein in Basel, CH.

 

Ross Lovegrove designer cor unum
Menu
preloader