Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Thom de Jong

Als loopbaancoach en creatief counselor ben ik gewend om in gesprekken met mensen creativiteit (klei, tekenen, schilderen) als ingang te gebruiken om te komen tot inzichten en antwoorden. Onderzoekende nieuwsgierigheid loopt als een rode draad door mijn leven. Ik heb keramiek cursussen gevolgd, krijg al ruim tien jaar les in schilderen, en heb opleidingen gevolgd in vormgeving en styling. Het is voor mij dan ook logisch om dat wat ik waarneem in de wereld om mij heen, te vertalen in vormen en kleur.

De schaal Mille Colpi (duizend slagen) is op die manier tot stand gekomen. De schaal heeft een mal als basis, maar wordt vervolgens handmatig in model geslagen. Als mens is er een gemeenschappelijke  mal die ons als soort vormt. Echter; Ieder mens is enig en uniek, doordat we allemaal dingen meemaken die impact op ons hebben, en die ons vormen.  Goede en slechte dingen laten hun indrukken achter.

Zo is elke Mille Colpi enig en uniek. Zijn de slagen altijd anders, maar is de mal gelijk.

thom-de-jong-designer-cor-unum
Menu
preloader