Bezoek onze winkel en werkplaats in 's-Hertogenbosch Lees meer

Andrea Branzi

photo by Francesco Brigida

 

 

Andrea Branzi (Florence, 30 november 1938) is een Italiaanse architect en ontwerper. Hij woont en werkt tegenwoordig in Milaan en was tot 2009 leraar en voorzitter van de Polytechnic University of Milan.

Branzi studeerde in 1966 af als architect aan de school van Architectuur in Florence en richtte samen met o.a. Gilberto Corretti, Paolo Deganello en Massimo Morozzi de  Archizoom Associati op in Florence, waar hij de No-Stop City ontwikkelde.

In 1976, richtte hij Studio Alchimia, een avant-gardistische ontwerpersgroep op en in de jaren ’80 sloot hij zich aan bij de Memphis Group. Branzi diende ook als cultureel directeur gedurende de eerste 10 jaar van de Domus Academy, de eerste postdoctorale design school van Italië.

Zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van o.a. Centre Georges Pompidou, Paris; the Metropolitan Museum of Art, New York; Museum of Fine Arts Houston, Houston; Museum of Modern Art, New York; Victoria & Albert Museum, London; Vitra Design Museum, Weil am Rhein.

In 2015 is Studio Tom Boekema een project gestart met Mendini,, Michele De Lucchi, Andrea Branzi en George Sowden. Onder leiding van Tom, curator van dit project,  zijn de vier jaargetijden met deze 4 Italiaanse meesters uit de Memphis periode vormgegeven in vazen, die we bij ons gemaakt hebben. In 2015  hebben we de Primavera van Mendini tijdens de Salone mobile in Milaan gepresenteerd. Inmiddels zijn de andere 2 jaargetijden, de Inverno van De Lucchi en de Autunne Van Andrea Branzi gereed en vanaf mei 2022 zullen de vazen van alle 4 de ontwerpers gepresenteerd worden in Brussel.

Fotos: Christine de Klerk

 

 

 

 

 

image1
IMG_2529
IMG_2658
Menu
preloader