Zijn belangstelling voor keramiek werd in de jaren ’90 aangedreven door het kleinschalige en toegankelijke karakter van het productie proces. Ondanks zijn gedrevenheid zegt Brekveld een haat-liefdeverhouding met keramiek te hebben.

“Keramiek is een heel belangrijk onderdeel van mijn werk. Enerzijds is het een prachtig proces.” wijdt hij uit. “De fijne materialen, de vormbaarheid, de geur van het vloeibare porselein”.

De – tot in de kleinste details – maakbare perfectie. En als kopstuk: het openen van een gipsen mal. Een uniek moment, waarin de prille schoonheid van de textuur en kleur altijd indruk maken. Maar vervolgens is er de onverbiddelijke oven. Verkeerd gedetailleerde producten zakken in en vervormen, en het glazuren pakt vaak anders uit dan gehoopt. Vervolgens kun je er soms zo’n draai aan geven dat het ineens allemaal samen valt… “dat geeft nog altijd een fantastisch gevoel”.

Brekveld studeerde in 1995 af aan de Design Academy Eindhoven en vestigde zich in ’98 als zelfstandig ontwerper. Hij werkt in opdracht voor verschillende Nederlandse designlabels zoals Royal Delft, Droog, Montis, Royal Leerdam Crystal en Spectrum. Zijn werk is nooit overdadig vormgegeven. Door de heldere, klare lijnen ontstaat een bijna sobere vormgeving met een tijdloze waarde, die dikwijls pas bij nadere beschouwing een tweede laag, een toegevoegde waarde, blijken te bevatten.

Arians ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van musea als Boijmans van Beuningen, Vitra Design Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, en MoMA in New York en San Francisco.