Chris Traa,

Vrijwilliger van 2004 tot 2022

Chris is één van de grondleggers van Cor Unum 2.0

Chris is overleden 3 november 2022

Citaat Chris:

Na een druk, maar leuk leven, in ons eigen winkelbedrijf, zijn wij verhuisd van het westen van het land naar Brabant waar we oorspronkelijk ook vandaan kwamen.

In een van de allereerste dagen na onze verhuizing zag ik in de krant een piep kleine advertentie. Een zekere heer (zo dacht ik) COR UNUM hield een open dag in zijn atelier. Daar wilde ik naar toe omdat ik in het verleden, ondanks de drukke werkzaamheden, altijd tijd gevonden had om iets met klei, steen en schilderen te doen.

Het krantenknipsel is nog bewaard:

Al gauw kwam ik erachter dat het niet Heer COR UNUM was maar een keramisch bedrijf met sociale achtergrond.

Ik was meteen enthousiast, vooral dat laatste sprak mij aan. Wat ik zag tijdens een inspirerende rondleiding van Jo Stohr, was een werkplaats waar fijne mensen vakkundig bezig waren de meest prachtige design producten te maken.

Mijn werkzaamheden zijn in de loop van de jaren wel wat veranderd maar mijn enthousiasme niet. Ik ben begonnen met de handen in de klei maar in de loop der jaren doe ik alle voorkomende werkzaamheden. Charlotte heeft me o.a. benoemd tot hoofd vrijwilligers, dat inhoudt dat ik nieuwe vrijwilligers aanneem en contact onderhoud, natuurlijk altijd in overleg met ons opperhoofd.

Voor de toekomst hoop ik dat ik nog lang verbonden kan blijven met het bedrijf, het heeft mij een blijde, zonnige, zinnige invulling gegeven aan de tijd die vrij kwam na het stoppen met werken.

Ik ben besmet met het CU-virus en ben daar ontzettend blij mee.