‘Objecten maken is als spelen met de krachten van de natuur op schaal.’

De natuurwetenschappen en met name de eigenschappen van materialen zijn de belangrijkste inspiratiebronnen van David Derksen. Het gedrag van materialen en hun verwerkings- en constructiemethoden staan ​​centraal in zijn werk. In zijn ontwerpen probeert hij de schoonheid van materialen en de manier waarop objecten worden gemaakt tot uitdrukking te brengen.

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en rondde zijn MSc-graad in 2011 af aan de Industrial Design TU Delft. Tijdens zijn studie begon hij zijn studio in Rotterdam, waar hij werkt aan nieuwe verlichting, meubels en andere interieurproducten. Hij wisselt af tussen industrieel ontwerp en meer experimentele projecten waarbij hij de grenzen van materialen verlegt. David Derksen werkt zowel aan zelf-geïnitieerde projecten als aan projecten in opdracht.

Sinds 2011 presenteert de studio zich elk jaar op de Salone del Mobile in Milaan, en op de Dutch Design Week in Eindhoven. De studio werkt samen met internationale merken en galerieën, zoals New Works, Arco en VIVID-galerij. In 2015 is David Derksen genomineerd voor de Young Designer Award in het kader van de Dutch Design Awards. Momenteel is hij gastdocent bij Master Industrial Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Product Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.