‘Een interieur is als een spiegel van de ziel’

Jan des Bouvrie begon zijn creatieve reis aan de Rietveld Academie. Hier kreeg zijn talent voor ontwerpen vorm.

Met zijn eigenzinnige & vooruitstrevende opvattingen gaf de jonge des Bouvrie een enorme impuls aan de designwereld. Er kwam meer en meer een duidelijke lijn in des Bouvrie’s werk en zijn handtekening werd herkenbaar. Met wit als handelsmerk richtte hij een eigen ontwerpstudio op.

Zijn visie kreeg verder vorm door samen te werken met verschillende fabrikanten. Zo produceerde Meubelindustrie Dutch Gelderland Groep in 1969 als eerste een ontwerp van Jan des Bouvrie; de kubusbank. Deze strak vormgegeven bank is inmiddels een designklassieker geworden.
Behalve voor meubelfabrikanten ontwerpt des Bouvrie ook voor andere bedrijven zoals Philips, KPN, Sony, Smart, Bruynzeel, Princess en Gamma.

In 1993 verhuisde Des Bouvrie zijn ontwerpstudio van Bussum naar Naarden-Vesting. Samen met zijn partner Monique bouwde hij het monumentale pand ‘Het Arsenaal’ om tot een designstudio van ongekende klasse op het gebied van interieur, architectuur en productontwikkeling.
Met zijn ontwerpteam creëert des Bouvrie totaal designs met oog voor elk detail.
Ieder project in zowel binnen- als buitenland wordt van A tot Z met passie en aandacht begeleid.

Jan des Bouvrie heeft altijd een duidelijk doel voor ogen gehad; ontwerpen voor iedereen. In de tijd dat men vond dat design alleen bedoeld was voor de elite zette des Bouvrie zich hier juist tegen af. Hij begon met het ontwerpen van kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs. Zo introduceerde Jan des Bouvrie het fenomeen ‘democratisch design’ in Nederland.