Morrison wordt tot de ‘minimal designers’ gerekend. Zijn ontwerpen blinken uit in eenvoud.

Morrison wil ‘alles tot zijn essentie herleiden’ en zijn ontwerpen vanuit ‘een andere invalshoek doen ontstaan’. Zijn ontwerpen stralen eenvoud en rust uit door de helderheid en het evenwicht tussen gebruikte materialen en vorm. Hoewel nieuw en vernieuwend, zijn zij een feest der herkenning: vertrouwde vormen keren terug in een andere gedaante!

Jasper Morrison, geboren in 1959 in Londen, volgde een studie aan de “Kingston school of Art & Design”. In 1985 studeert hij af aan de “Royal College of Art” in Londen. Vervolgens trok hij met een beurs naar Berlijn om er in 1984 zijn opleiding te vervolledigen.

Begin jaren ’80 krijgt Jasper Morrison bekendheid dankzij zijn experimenten met meubilair.

1986 is het jaar waarin hij zijn eigen bureau begint in Londen “Office for Design”.

In 1992 komt er een boek uit over Jasper Morrison. Ook in 1992 maakte hij samen met James Irvine de Progetto Oggetto voor Cappellini. Het was een collectie van huishoudproducten ontworpen door een groep jonge Europese ontwerpers.

Jasper werkt onder anderen voor Vitra en Cappellini. Zijn werk was te zien op tentoonstellingen in Tokio, Parijs, Bordeaux en Berlijn.

Op uitnodiging van Cor Unum ontwerpt hij in 1993 de ‘Helio voor de Preview’ collectie van Cor Unum. Een uitdaging om voor de eerste keer met keramiek te werken.

In de Helio zijn de vrouwelijke vormen, welke als uitgangspunt werden genomen, goed te herkennen.

Vanuit zijn minimalistische design werd gekozen voor de glazuur kleur wit.