Het werk van Jorine Oosterhoff is verhalend. Haar producten zijn bevroren verhalen. Het is alsof de tijd is stilgezet, een momentopname gevangen in keramiek. Puttend uit haar eigen fantasie creëert ze met haar producten surrealistische atmosferen, tastbare dromen.

De bubble collectie vertelt zo’n bevroren verhaal. Geïnspireerd op de perfect gevormde zeepbellen die aan een object blijven kleven, langzaam naar beneden zakken en vervolgens uiteen spatten en verdwijnen. Een dagelijkse gebeurtenis wat vaak ongemerkt aan ons voorbij gaat. In de bubble collectie heeft Jorine dit fragiele moment vastgelegd in een materiaal wat het eeuwige leven lijkt te hebben, Zeepbellen versteend in keramiek.

Jorine (1981) woont en werkt in Arnhem. Haar studio zette zij op na haar afstuderen aan ArteZ Arnhem in 2005. Zij werkt aan eigen collecties waarin zij haar eigen verhalen kan vertellen. Daarnaast werkt zij ook in opdracht voor uiteenlopende klanten. Dit laatste doet ze vaak in samenwerking met buro JET Egbert-Jan Lam, haar partner in zowel het privé leven als in design. Egbert-Jan is de engineer naast de dromer.