Textielontwerp is altijd het hart geweest van het werk van de Nederlandse ontwerper Mae Engelgeer, van haar middelbare schooltijd tot haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute en het Sandberg Instituut. Sinds ze in 2013 haar eigen studio heeft geopend, koestert ze haar nieuwsgierigheid naar het ambacht en experimenteert ze binnen de bestaande grenzen van de textielproductie om oude technieken naar een moderne fase te verheffen.

Het werk van Mae Engelgeer omvat subtiele kleurenpaletten, patronen en lineaire elementen. Complexe composities versmelten met perfectie om harmonie te bereiken. Creatieve verkenningen in het contrasteren van materialen en texturen resulteren in werken die luxueus zijn in hun tactiliteit en dimensionaliteit.

Naast het ontwikkelen van haar eigen collecties, werkt Mae Engelgeer samen met merken over de hele wereld aan projecten variërend van textielproducten en meubeldesign tot materiaalverkenningen en art direction tot grootschalige installaties en openbare kunstwerken.

“Mijn werk wordt gedreven door intuïtie en het verlangen om te creëren. Hoewel ik mezelf beschouw als een dromer in het creëren van nieuwe sferen, ben ik in staat om die ideeën snel om te zetten in tastbare werken met de juiste texturen, materialen en kleuren. Wanneer ik wordt gevraagd om mijn visie in samenwerkingen, voel ik een zeker gevoel van vrijheid om een ​​veelvoud aan mogelijkheden te verkennen. “