Marcel Eekhout en Aleks Droog, PARKLAAN Buitengewone projecten is een bureau, dat zich richt op ontwerp en vormgeving van de ruimte om ons heen. Een plan van Parklaan is functioneel, duurzaam en verbindt het verleden met de toekomst. Daarbij komen altijd de volgende thema’s aan de orde:

Werken aan de historie van morgen

Parklaan is specialist in het verbeelden en opnemen van de cultuurhistorie in een eigentijds landschap. We werken aan een gelaagde identiteit waarbij erfgoed beter tot zijn recht komt en een goed functionerend landschap ontstaat. We werken op structuur- en objectniveau aan groen erfgoed zoals rijks- en archeologische monumenten.

Werken aan duurzaamheid 2.0

Parklaan verandert. We zitten niet stil, maar bewegen mee met het landschap en halen onze inspiratie uit het werken aan nieuwe vraagstukken. Parklaan denkt in kringlopen op zowel gebiedsniveau als op het niveau van materiaalgebruik. Klimaatadaptatie en Cradle to Cradle zijn een integraal onderdeel van onze plannen.

Vernieuwend en haalbaar

Parklaan plannen zijn vernieuwend, maar ook betaalbaar in aanleg en beheer. We combineren uw wensen en financiële mogelijkheden met een verrassende ruimtelijke kwaliteit. We maken plannen met en voor burgers, ondernemers en overheden. We ondersteunen burgerinitiatieven, overheidsplannen en projectmatige ontwikkelingen van ondernemers.

Werken in een netwerk van koplopers

Marcel Eekhout en Aleks Droog vormen al meer dan 20 jaar de kern van het bureau. Parklaan werkt samen met andere koplopers. Afhankelijk van de vraag stellen we een ontwerpteam samen met enthousiaste en deskundige specialisten uit ons netwerk van zzp-ers en bureaus. Onze kennis en ervaring is daardoor breed en vernieuwend. We maken zowel plannen voor het landelijk- als stedelijk gebied, voor de uitvoering en voor het beleid.

Parklaan Buitengewone Projecten en Cor Unum

Reuzenkralen voor binnen en buiten!

Twee jaar geleden heeft Cor Unum 33 grote keramische kralen gemaakt voor een kunstproject in het Merovechpark in Rijnsburg. Opdrachtgever was Parklaan Buitengewone projecten, de ontwerpers van het park. De kralen in het park verbeelden het onder het maaiveld aanwezige grafveld uit de vroege Middeleeuwen. Vrouwen en mannen werden in die tijd (ca 500 na Chr) met kralenkettingen begraven. De parkkralen zijn gemaakt van steengoed en zo solide dat ze in de openbare buitenruimte goed blijven. Kinderen gebruiken de kralen als speelaanleiding.  Het park is openbaar toegankelijk en ligt aan Clovislaan in Rijnsburg.

Het goede nieuws is dat de kralen nu ook voor de particuliere en zakelijke markt worden gemaakt.

Eigentijdse grote tuinornamenten van keramiek zie je niet veel. De keramische Reuzenkralen van Parklaan en Cor Unum zijn flink aan de maat en kunnen zowel in kleine als grote tuinen een plek vinden. De maat van de kralen varieert tussen de 45 en 75 centimeter. De kralen worden op bestelling gemaakt; elke kraal uniek.

De rijke vormentaal en het kleurengebruik van de Middeleeuwse kralen is vertaald naar de uitvergrote Reuzenkralen. Ook de Reuzenkralen zijn gemaakt van steengoed. Er zijn maar liefst 16 verschillende kralen waaruit gekozen kan worden.

Door de variatie aan kleuren en vormen zijn er veel composities mogelijk. Er kan worden gekozen voor een ingetogen karakter met één kleur of juist vrolijk en opvallend karakter met verschillende kleuren en vormen. Iedereen kan zijn eigen compositie bedenken.