Geboren in Tel Aviv in 1951 en opgeleid aan de Kunstacademie in Jeruzalem en later aan de Architectural Association School of Architecture in Londen. Ron Arad richtte samen met Caroline Thorman de design en productie studio One Off op, gevolgd door Ron Arad Associates architecture and design practice in 1989. In 2008 werd Ron Arad Architects opgericht naast Ron Arad Associates.

Van 1994 tot 1999 stichtte hij Ron Arad Studio, design and production unit in Como, Italie. Hij was professor Design Product aan de Royal College of Art in London tot 2009. Tijdens de London Design Week 2011 werd hem de medaille voor design excellence uitgereikt en werd Ron Arad een Royal Academician voor de Royal Academy of Arts in 2013.

Ron Arad’s voortdurende experimentatie met materialen als staal, aluminium of polyamide en zijn radicale herontwerp van de vorm en structuur van meubels, heeft hem in de voorhoede van modern design en architectuur geplaatst.

Naast zijn gelimiteerde oplage studio werk, ontwerpt Arad voor vele toonaangevende internationale bedrijven, waaronder Kartell, Vitra, Moroso, Fiam, Driade, Alessi, Cappellini, Cassina, WMF, Magis en vele anderen.

Ron Arad heeft ook meerdere Public Art stukken ontworpen. Recentelijk het Vortext in Seoul, Korea, en het Kesher Sculpture op Tel Aviv University.