Veelzijdig bekroonde industrieel ontwerper Satyendra Pakhalé vestigde zijn bedrijf in 1998 in Amsterdam, Nederland en is internationaal actief op het gebied van industrieel ontwerp, transport en architectonisch ontwerp. Hij werd in 1967 in India geboren en getraind als ontwerper aan het gerenommeerde IIT – Indian Institute of Technology, Bombay en later aan Art Center College of Design Europe, in Zwitserland.

Na zijn eerste werkervaring bij Frog Design, maakte hij deel uit van het baanbrekende team voor ‘nieuwe businesscreatie’, dat in het midden van de jaren 90 een aantal van de eerste productideeën bedacht voor nieuwe technologieën op het gebied van digitale communicatie en transportontwerp bij Philips Design.

Via een reeks bekroonde ontwerpprojecten voor toonaangevende klanten en industrieën heeft het bedrijf een wereldwijde reputatie opgebouwd voor het ontwerpen van diverse innovatieve typologieën, waarbij de grenzen van technologie en materialen zijn verlegd. Gerenommeerde bedrijven zoals Alcantara, Cappellini, Franke, Hästens, Magis, Poltrona Frau, Fiam, Novartis en TOD’s behoren tot zijn klanten.

Pakhalé’s voortdurende nieuwsgierigheid naar materialen, technologie en zijn culturele meervoudsuitdrukking heeft geleid tot gelimiteerde oplagen voor Ammann//Gallery, Keulen, Duitsland. Zijn werken bevinden zich in permanente collecties in prestigieuze musea over de hele wereld, waaronder het Victoria and Albert Museum in Londen, Stedelijk Museum Amsterdam, het Montreal Museum of Fine Arts en Centre Pompidou in Parijs.

Pakhalé heeft over de hele wereld lezingen gegeven op platforms zoals CeBIT Duitsland, Casa Brasil en Future Design Days Zweden. De Eindhoven Design Academy in Nederland nodigde hem uit om het masterprogramma Design for Humanity and Sustainable Living van 2006 tot 2010 te ontwerpen.