Sofie Boonman (1978) studeerde cum laude af aan de Academie voor Schone Kunsten in Maastricht (2002). Sofie werkt zelfstandig en in opdracht van haar studio in Eindhoven. In opdracht werkte ze voor Microsoft Amsterdam, de gemeente Helmond en de stad Maastricht. Met de drie modellen ‘Voelvorm’ (3 geheugenobjecten / mini-urns) won ze twee International Funeral Awards (2009).

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Sofie. Een logische bron van inspiratie, omdat elk deel van de natuur automatisch esthetisch en functioneel aan de eisen van zijn omgeving voldoet. Sofie werkt vanuit een organische vormentaal gecombineerd met contrasterende geometrische lijnen en structuren. Het contrast van natuurlijke elementen, kunsten en ambachten tegenover industriële en digitale technieken en structuren is regelmatig terug te vinden in haar werk. Het is een interactie tussen uitersten, iets dat haar ontwerpen spannend en speciaal maakt.

De structuur van de hangende vaas is gemaakt met een computergestuurde snijder. Door de snijder grotere stappen te laten maken dan nodig is voor een ‘soepele’ vorm, ontstaat er structuur. Zoals de kleine blokken in een afbeelding met niet genoeg pixels. De visualisatie van deze techniek wordt gecombineerd met gietproductiekenmerken van keramiek; de naden van twee matrijsdelen zijn duidelijk zichtbaar en het giethuis werd de kraag bij de opening voor de bloemen. Deze vaas toont perfectie en imperfectie van verschillende technieken. Het ontwerp van de hangende vaas is een eerbetoon aan de uitvoerende technieken, nieuw en oud, als een kunstwerk aan je muur.