Van klei naar een design collectie

Rondleiding op afspraak of gratis aansluiten op onderstaande vrijdagen / workshop ‘maak je eigen vogelhuis’

Altijd al eens willen weten hoe het keramisch proces verloopt en hoe een ontwerp uiteindelijk resulteert in een uniek keramisch object? Onze rondleiders tonen het je graag. Ze nemen je mee naar de werkvloer, te beginnen in de afdeling modellen maken waar je ziet hoe een tekening van een ontwerp wordt omgezet in een driedimensionaal model. Er wordt verteld hoe klei ontstaat en hoe wij de klei geschikt maken voor keramische productie. Klei die vervolgens wordt gegoten tot producten en die worden gedraaid op de kalibreer machine. Daarna zie je hoe met veel liefde en aandacht de producten worden bewerkt en hoe alle oneffenheden worden verwijderd. Vervolgens krijg je een kijkje in en bij de ovens, en tot slot ben je getuige van het glazuren.

Zo nemen onze rondleiders de bezoekers mee langs het gehele keramische proces, maar vertellen ze ook graag over de geschiedenis van Cor Unum. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan onze professionals in de werkplaats. Zij leggen je graag uit wat hun specifieke taak is in het proces.

Aan het einde van de rondleiding is er volop gelegenheid om rond te kijken in onze winkel en de ervaring leert dat – nu je eenmaal weet hoe al dat moois tot stand komt – de verleiding om te shoppen groot is. Gelukkig hebben we veel te kiezen voor elke portemonnee. Reken qua tijd voor een compleet bezoek aan Cor Unum op 75 minuten, de rondleiding duurt 60 minuten en in de winkel ben je ook snel een kwartiertje zoet.

Maak een afspraak voor een rondleiding t.a.v. Marianne via info@cor-unum.com. De rondleidingen kosten per persoon € 5,00 inclusief koffie/thee (minimaal 4 personen).


Elke onderstaande vrijdag van de maand geven we de mogelijkheid gratis met een rondleiding mee te lopen. Maak van tevoren wel een afspraak voor een gratis rondleiding t.a.v. Marianne via info@cor-unum.com want vol is vol.

  • Vrijdag 7 juni om 10:30 uur
  • Vrijdag 5 juli om 10:30 uur
  • Vrijdag 13 september om 10:30 uur
  • Vrijdag 4 oktober om 10:30 uur
  • Vrijdag 6 december om 10:30 uur

Workshop ‘Maak je eigen vogelhuis’

Op de navolgende vrijdagen geven we de workshop ‘maak je eigen vogelhuis’:

5 juli, 13 september, 8 november en 6 december.

Onder begeleiding van onze keramiekspecialisten ga je heerlijk aan de slag met klei. Na afloop heb je een uniek kunstwerk. Jouw creatie blijft wel bij ons en wordt in onze ovens afgebakken. Na ongeveer 4 weken krijg je telefonisch bericht dat het Vogelhuis opgehaald kan worden tijdens onze winkeltijden. Houd er s.v.p. rekening mee dat wij de vogelhuizen niet opsturen!

Praktische informatie
Aanvang 13.30 uur
Duur 90 minuten
Kosten € 37,50 p.p. betaling vooraf
Groepsgrootte maximaal 10

Ben je geprikkeld en wil je hieraan deelnemen meld je dan aan via de volgende link: Potten kijken ‘Maak je eigen vogelhuis’