Paleis Het Loo David Derksen

Paleis het Loo en David Derksen.De vernieuwing van Paleis Het Loo is op geheel eigen wijze ingevuld en tot stand gebracht. Kunstenaar David Derksen ontwierp in opdracht van paleis het Loo voor de eetzaal in het paleis een speciaal kunstwerk. Dit kunstwerk bestaat uit 63 borden 6 rijen van 9 borden.  In de onderste rij, zie je de oorspronkelijke borden, die David als uitgangspunt heeft genomen voor zijn werk. Door steeds meer details weg te laten wordt het uiteindelijk een heel minimalistisch decor in de bovenste rij. Deze 63 borden zijn in samenwerking met David Derksen door Cor Unum vervaardigd.

SK Productions heeft de verbouwing van Paleis het Loo op de voet gevolgd en vastgelegd.Het gehele maakproces is nu te bewonderen in deze video gemaakt door SK Productions.

Paleis Het Loo – “New Wave”

Paleis Het Loo – “New Wave”

De verbouwing van Paleis Het Loo mag gerust enorm worden genoemd. Meer dan vier jaar lang werd het paleis van boven tot onder aangepakt. In april 2022 opende Het Loo weer. Maar het was nog niet helemáál af: er werd nog gewerkt aan een nieuwe ondergrondse ruimte van liefst 5000 vierkante meter groot. De deuren gaan dan ook weer dicht en op 21 april 2023 wordt het Paleis definitief geopend door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander.