Trias Tegelwand Schoenenkwartier Waalwijk

CIVIC ontwierp voor het Schoenenkwartier te Waalwijk een renovatie met uitbreiding. Voor de entree van het museum gaven zij la-di-da  design & Architecture ( Laura van Santen en Diederik de Koning) de opdracht om samen met Cor Unum een experimentele tegelwand te ontwikkelen. De wand moest niet alleen als expositieruimte maar ook als ruimtelijke scheiding van het maker’s lab, de garderobe, de keuken, en het café dienen.

La-di-da werkt graag samen met werkplaatsen op de schaal van het architectonisch halffabricaat: waar ruimte en gebruik ontworpen worden door de architect, is het productieproces van toegepaste materialen zelf een aparte uitdaging. De klei van Cor Unum wordt vermengd met afvalglazuur, waardoor de tegel sterk wordt en in kleur varieert. In plaats van een tegel te gebruiken uit een catalogus is gebruik gemaakt van ambacht uit de streek. Dit geeft de ruimte een eigen karakter en bindend vermogen.